Oroszország látnivalói

Oroszországban szinte minden utazási célpontot fellelhetünk, tekintve, hogy a világ legnagyobb országa telis-tele van egyedülálló természeti kincsekkel és fontos kulturális és történelmi városokkal. Ha ebben az országba utazol, olyan nem mindennapi atmoszféra vesz majd körül, amelynek hála biztosan életre szóló élményekkel térsz majd haza. Íme Oroszország legszebb vidékei, ami csak Rád vár, hogy felfedezd! 

Szentpétervár

Szentpétervár Moszva után a második legnépesebb város Oroszországban és az egyik legkedveltebb úti cél az országba látogatók számára. A város az „Észak Velencéjeként” is emlegetett, hiszen Néva folyó kanyargós csatornái és díszes hidai egyedülállóan hangulatos atmoszférán varázsolnak a helynek.  Szentpétervár dugig van fényűzőbbnél fényűzőbb épületekkel, amelyek közül a legkiemelkedőbb a Peterhof Palota, a Szent Péter és Pál Katedrális, a Téli Palota és a Vérző Megváltó Temploma. Bármelyikbe is veszed az irányt, az biztos, hogy lenyűgöző látványban és kulturális élményben lesz részed!

Moszkva

A Szent Bazil-székesegyház Moszkva és maga Oroszország legfényűzőbb és leghírhedtebb temploma. A Vörös téren álló templom Oroszország jelképeként is ismert az egyedülállóan díszes tornyairól. A téren továbbsétálva magasodik a Kreml, amely az orosz kormányhivatal fallal körülvett székhelye. A területen belül négy katedrális és különböző múzeumok is megtalálhatóak. Mindenképp fedezd fel a fővárost, ha bele szeretnél kóstolni az orosz kultúra és történelem sajátosságaiba!

Bajkál-tó

A Bajkál-tó Dél-Szibériában található a Jenyiszej folyó vízgyűjtő területén. A Bajkál-tó a maga 1 632 méteres legmélyebbi pontjával a világ legmélyebb tava, így érdemes felírni a bakancslistádra a „legek” közé. Nem csak a legmélyebb, de az egyik legtisztább vízű tóról is beszélhetünk, amely nagyon gazdag élővilággal rendelkezik és számos értékes állatfajnak ad otthont. 1996 óta az UNESCO Világörökségek közé is felvették a tavat és az azt körülvevő ökoszisztémát. Utazz el ehhez az egyedülálló élményt nyújtó nevezetességhez és válj eggyé a természettel a város távoli zajaitól!

Akármelyik városba is vesszük az irányt, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Belgium látnivalói