Peru legszebb természeti képződményei

Peru fekvésének, méretének és az ókorig visszanyúló történelmének hála rengeteg izgalmas tájat, történelmi örökséget és természeti kincset rejt magában. Akik szeretik a tartalmas, életre szóló kalandokat, azok mindenképp írják fel a bakancslistájukra Perut!

Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országa. Északon Ecuador és Kolumbia, keleten Brazília és Bolívia, délen Chile és nyugaton mintegy 2000 km hosszan a Csendes-óceán határolja. Hajdan az Inka Birodalom központja volt, amelynek kultúrájába és építészetébe a mai napig betekintést nyerhetünk. Lássuk Peru legkülönlegesebb nevezetességeit, amelyek biztosan Téged is elkápráztatnak majd!

A legnépszerűbb utazási célpont Peruban egyértelműen az Andokban fellelhető Machu Picchu. Az „inkák elveszett városaként” is ismert ősi inka romváros csodálatos környezetben, monumentális hegyek és festői völgyek között található. Ide vezet Dél-Amerika legnagyobb történelemmel rendelkező gyalogtúra útvonala, az Inka ösvény. 

A képen hegy, égbolt, természet, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

A Plaza de Armas egy különleges hangulatú tér Lima városának szívében. Ha városnézésre szánnánk magunkat Peruban, mindenképp látogassuk meg a teret és környéken fellelhető katedrálisokat és palotákat. Ha város zajától messzebb kerülnénk, a Paracas Nemzeti Park kiváló alternatíva lehet. A nemzeti park érdekessége, hogy a különleges éghajlatnak hála a sivatagos terület egészen a tengerpartig terjed és a partot különleges formájú sziklák ölelik körbe. 

Ha fokoznád a Peruhoz köthető természeti élményeidet, a Huascarán Nemzeti Park biztosan hozzátesz majd. A nemzeti park Peru legmagasabb csúcsa, a Hurascarán hegység köré épült. A háromezer négyzetkilométeres terület 63 gleccserből, 297 tóból és 41 folyóból áll, amelyeket drámai hegyoldalak és vízesések tesznek még kecsegtetőbbé. 

Szintén egyedülálló kalandban lehet részük a Colca Canyon látogatóinak. A Peru déli részén, az Andokban fellelhető Colca Canyon a világ legmélyebb, 3500 méter mély kanyonja. Bár a kanyon mélysége kétszer akkora, mint a Grand Canyon-é, falai nem olyan meredekek. A kanyon leghíresebb kilátója a Cruz del Condor. 

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Uruguay különleges nevezetességei