Uruguay különleges nevezetességei

Uruguay egy viszonylag kis ország a többi, dél-amerikai szomszédjaihoz képest, mint például Brazília vagy Argentína, de mégis számos látnivalót fedezhetünk fel az országba érkezve. Ismerd meg Uruguay legkülönlegesebb tájait és építészeti örökségeit és élvezd a kis ország vendégszeretetét! 

Uruguay a második legkisebb független ország Dél-Amerikában Suriname után. Uruguay neve guarani nyelven azt jelenti: „a festett madarak folyója”, amelyet az államhatár mentén folyó folyóról kapta. Lévén, hogy az ország hosszú ideig spanyol gyarmat volt, az építészetben és a kultúrában gyakran visszaköszönnek a spanyol vonások, illetve a hivatalos nyelv is a spanyol.

Ha történelmi örökségeket és élettel teli utcákat keresünk, akkor nem kell messzire menni, hiszen a fővárosban, Montevideoban szinte mindent megtalálunk. Montevideo legismertebb nevezetessége a Függetlenség tere, ahol további értékes építészeti örökségeket lelhetünk fel, mint például a Solis Színház, a Salvo-palota, valamint a városkapuk és városfalak. A főváros kedvelt része a La Rambla is, amely egy festői tengerpart mentén húzódó sétány, ahol Uruguay egyik legnépszerűbb strandját, a Positost is felfedezhetjük.

Ha a város zajától egy picit távolabb mennénk, az ország egyik legnevezetesebb és legjellegzetesebb pontjának, a Punta del Este-nek a meglátogatása kiváló ötlet. A történelem kedvelőinek a Szent Teréz erőd lehet megfelelő célpont, ahol a spanyol és portugál hódítások és Uruguay kultúrája ismerhető meg. Kicsit keletebbre utazva megcsodálhatjuk a Cabo Poloniot, amely egy kis halászfalu hangulatos világítótoronnyal és hangos oroszlánfókákkal. 

A természet kedvelői számára a Lobos-sziget a legjobb választás, ugyanis a szigeten megismerkedhetünk testközelből az állatvilág egzotikus képviselőivel, de legfőképp az oroszlánfókák és fókák kolóniáival. A Colonia del Sacramento Uruguay délnyugati területén lelhető fel, és leginkább a spanyol és portugál építészet ihlette, régi, színes épületek miatt olyan felkapott. Del Sacramento városát éppen ezért megtalálhatjuk az UNESCO Világörökségek listáján.  

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Venezuela legszebb természeti képződményei