Repülő menetrend

Ha repülővel utazunk azt jellemzően jó előre eltervezzük, amiben a légitársaságok nagy segítségünkre vannak, hiszen a menetrendek már nagyjából 300 nappal az indulás előtt elérhetőek általában. Amennyiben tudjuk, hogy a célországba, városba mely légitársaság járatai repülnek, úgy legegyszerűbb, ha a társaság weboldaláról tájékozódunk.

repulo-menetrend-(1).jpeg


Például, ha Párizsba indulunk, akkor érdemes az Air France oldalát elsőként megnézni, ha Bécs lenne az útirány, akkor pedig a Wizz Air lesz a befutó. Viszont számos gyűjtő oldal is a rendelkezésünkre áll, melyeknél nem kell a megfelelő légitársaságon törni a fejünket, hanem mint egy átlagos menetrendnél egyszerűen megadjuk, hogy mikor és hova szeretnénk utazni, a rendszer pedig kilistázza a lehetőségeket. Jellemzően ezeken az oldalakon le is tudjuk foglalni a jegyeket.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér weboldalán tudjuk folyamatosan ellenőrizni az induló és érkező járatokat egyaránt, és lefoglalni vagy megvásárolni a kívánt jegyet. Ugyanitt minden a repülőtérhez tartozó információt megtalálunk, például a parkolásról vagy a poggyászinformációkról is. De ha Londonba, Berlinbe, vagy bármely másik európai nagy városba utaznánk, akkor a Skyscanner vagy a Azair.eu oldala is kiváló választás az információ szerzésre.

A repülő menetrendek mellett az utasbiztosítási lehetőségekről is fontos tájékozodni!

Következő cikkünk:
Taxival, vagy mással közlekedjek külföldön?