Szálláslehetőségek Ausztriában tanuló diákoknak

Ausztria roppant népszerű célország a külföldön tanulni vágyó magyar diákok körében. Sikerét feltehetően közelségének és minőségi, illetve modern oktatási rendszerének köszönheti. De nem elhanyagolandó az ország természeti szépsége és kulturális gazdagsága sem…

A képen szöveg, kültéri, több látható

Automatikusan generált leírás

Nem könnyű megtalálni a hallgatóknak az ideális szálláshelyet, hiszen számos lehetőség közül válogathatnak. Fontos leszögezni, hogy Ausztria sokkal drágább ország, mint amilyen hazánk. A fizetések sokkal magasabbak, de ezzel arányosan a megélhetés is jóval többe kerül. A kollégiumi szobák árán is érződik ez a különbség, ráadásul itt arra figyelnünk kell, hogy a férőhelyek nagyon hamar betelnek, ezért érdemes időben elkezdeni keresgélni, majd pályázni. Ugyanakkor sok szempontból kifejezetten megéri kollégiumi szobába költözni és arra áldozni, hiszen így azonnal egy közösségbe csöppenhetünk, ahol hasonló életkorú és érdeklődési körű fiatallal ismerkedhetünk meg, így elkezdhetjük kialakítani a kapcsolati hálónkat. A kezdeti nehézségekben támaszt, illetve eligazítást nyújthatnak a szobatársak. Ebben a közegben az idegen nyelvek gyakorlására is remek lehetőségünk nyílik, mely talán az egyik leghasznosabb befektetés napjainkban a jövőnkre nézve.

Az albérletárak is húzósak lehetnek, különösen az egyetem közvetlen közelében és a városközpontokban. De pénzt spórolhatunk, ha több diákkal közösen osztozunk egy lakáson. Természetesen itt is fontos, hogy kellő időben kezdjük el a keresgélést, ugyanis a kedvező ajánlatok általában hamar elkelnek. Legyünk körültekintőek a szállás kiválasztásakor, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés.

Az alternatív lakhatási lehetőségek iránt érdeklődők utána nézhetnek a Workaway-féle szálláshelyeknek, ahol helyi családoknál lakhatnak úgy, hogy nem kell érte fizetniük. Előfordul, hogy kerti munkában vagy a ház körüli tevékenységekben kell segíteni “hála képpen”, esetleg a házi kiskedvencekre kell felügyelni vagy egy gyermekre vigyázni. Egy szimpatikus, helyi család szokásainak és mentalitásának megismerése igazán különleges élmény lehet.
 

Legyen szó külföldi vakációról vagy továbbtanulásról, a legfontosabb a kényelem és a biztonság megléte, felkészülés bármilyen váratlan eseményre, melyre utasbiztosításunk a garancia!

Következő cikkünk: A legjobb európai egyetemek 2021-ben