Szálláslehetőségek a külföldön tanuló diákoknak

A külföldi tanulmányokat kezdő diákok számára nem könnyű feladat megtalálni a legkedvezőbb szálláshelyet, amely biztonságos terepet adhat a változásokkal teli időszakban. Számos lehetőség közül választhatunk, cikkünkben felsorolunk néhányat.

A képen kültéri, személy látható

Automatikusan generált leírás

Kollégium

A zökkenőmentes külföldi élet elkezdésében nagy segítségünkre lehet a kollégiumhoz tartozás, ugyanis ezzel azonnal egy közösségbe csöppenünk, ahol hasonló életkorú és érdeklődési körű diákok társaságára lelhetünk. Szinte rögtön úgy barátságokra és kapcsolatunkra tehetünk szert, melyben nagyban megkönnyíthetik a változásokban gazdag időszak nehézséginek leküzdését. Az új ismerősökkel lehetőségünk nyílik a helyi nyelv gyakorlására is, mely komoly előnyt jelenthet számunkra a későbbiekben.

Fontos felkészülnünk arra is, hogy a kollégiumra időben kell pályázni, mivel a férőhelyek korlátozottak és a lehetőséggel várhatóan sok diák szeretne élni.

Albérlet

Az albérleti élet nagy előnye a magánszféra és magasabb mértékű önállóság megléte. De itt is fontos szabály, hogy időben kezdjünk el keresgélni, hiszen a kedvező ajánlatokra hamar lecsapnak diáktársaink. Általában az oktatási intézmények közelében és a városközpontokban kalkulálhatunk a legmagasabb árakkal. Ám jelentős mennyiségű pénzt spórolhatunk, ha másokkal közösen osztjuk meg otthonunkat. Egy komolyabb havi bérleti díj ára is jóval barátságosabbá varázsolható, hogyha például 4-5 felé osztjuk el…

Legyünk körültekintőek a hirdetések böngészése alatt, hiszen előfordul, hogy a lakásról készített fotók szebb fényben tüntetik fel a szálláshelyet, mint amilyen az valójában…

Workaway

Ez egy igazán különleges szálláslehetőség, ugyanis egy helyi családnál élhetünk anélkül, hogy fizetnünk kéne a lakhatásért. Előfordul, hogy kerti munkában vagy a ház körüli tevékenységekben kell segíteni “hála képpen”, esetleg a házi kiskedvencekre kell felügyelni vagy egy gyermekre vigyázni. Óriási élményekkel gazdagodhatunk és sok mindent megtudhatunk a helyi kultúráról és szokásokról, ha egy szimpatikus és kedves család vesz minket a szárnyai alá. A Workaway-féle szálláslehetőségekről bővebben ITT olvashatunk.
 

A saját biztonságunk és a maximális komfortérzet érdekében ne felejtsük el megkötni utasbiztosításunkat!

Következő cikkünk: Szálláslehetőségek Ausztriában tanuló diákoknak


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']