Szerbia látnivalói

Nem is gondolnánk, hogy Magyarország szomszédságában, Szerbiában milyen gyönyörű tájakkal és nevezetességekkel találkozhatunk! Szerbia telis-tele van hegyekkel, tavakkal folyókkal és más természeti kincsekkel, amelyeket mindenképp érdemes felfedezni. Íme néhány egyedülálló látnivaló a balkáni országból, amely Téged is lenyűgöz majd! 

Uvac-kanyon

Az mesébe illő Uvac-kanyon Szerbia délnyugati részén fedezhető fel, a Zlatar hegyoldalai és a Zlatibor tömbjei között. Az tekergőző Uvac folyó látványa hihetetlen élmény nyúlt a környéken túrázóknak. A csodálatos természeti jelenséget minél fentebbről érdemes szemügyre venni, amire kiváló alternatíva lehet például a 1247 méter magas Molitva csúcsa, ahova egy kalandos, ám minden percet megérő túra keretein belül mászhatunk fel. Habár a kanyon felülről a legszebb, az idelátogatók körében igencsak kedvelt program a kenuzás és a kajakozás is, de aki a vizet inkább távolról szemlélné inkább, az is végig mehet a folyó kanyarulatain a hegy övében kiépített 30 kilométeres túraútvonalon!

A képen kültéri, hegy, természet, hegyoldal látható

Automatikusan generált leírás

Mokra Gora

Amennyiben egy igazán különleges élményre vágyunk, tökéletes úti cél lehet a Mokra Gora. A Mokra Gora magyarra fordítva ’Vizes hegyet’ jelent, ahol különleges kis falukat és szemet kápráztató tájakat fedezhetünk fel. Az egyik leghíresebb hegyi falu Drvengrad, ahol idilli faházak és jellegzetes régi autók színesítik a festői tájat. A falu sajátosságába maga Emir Kusturica is beleszeretett és a környéken forgatta le “Az élet egy csoda” című filmjét. A Mokra Gora hegy kuriózuma továbbá a Shargani 8-as vonat, amely egy nyolcast leírva közlekedik a hegyeken-völgyeken át, kiváló lehetőséget biztosítva a turistáknak a csodálatos környék felfedezésére! 

Tara Nemzeti Park

A Tara Nemzeti Park nevét a Szerbia nyugati részén található Tara-hegységről kapta, amely egyben a környék legfőbb látnivalója a Drina folyó festői kanyonjával együtt. A zöld folyó a hegy völgyében kanyarog végig, ahol az odalátogatók előszeretettel raftingolnak és kenuznak. A Tara-hegység az ország egyik leglátogatottabb kirándulóhelye, amely számos túraútvonalat kínál a turistáknak. A 220 négyzetkilométeres nemzeti parknak több központja is van, ahonnan kellemes kirándulásokat vagy biciklitúrákat szervezhetünk. Az egyik leglátogatottabb központ a Bajina Bašta, amelynek legsajátosabb látnivalója a Drina folyó közepén, egy sziklazátonyon egyedül álló ház.

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Románia látnivalói