Szervezett buszos utazások nyugdíjasoknak

A nyugdíjas kor egyáltalán nem jelenti azt, hogy megáll az élet! Sőt, még több idő jut utazásra, mint azelőtt bármikor. A szervezett buszos utak leveszik az utazás megtervezésének terhét a nyugdíjasok válláról, így kényelmesen és költséghatékonyan tudnak utazgatni és felfedezni a külföldi országok nyújtotta élményeket. 

Szervezett_buszos_utazasok_nyugdijasoknak-(1).jpeg

Nyugdíjas szervezett utazások előnyei

Ezek a buszos utazások nem csak, hogy kevesebb egészségügyi kockázattal járnak, de biztonságosabbak is, és a többszöri megállás több komfortot ad az utazáshoz, mint egy esetleges repülőút esetében. Kulturális ismeretszerzésre is kiváló alkalom, hiszen a fedélzeten idegenvezető is kíséri az utasokat és nem csak menet közben, de a szervezett programok során is velük tart. Ezek a szervezett programok is ideálisak a szenior utazásokhoz, hiszen minden helyszínre elszállítják az utazókat, így nem kell a sétával vagy a közlekedéssel fáradozniuk. Ezek az utak tehát kényelmesek, stresszmentesek és élménydúsak, ezen felül pedig könnyen igényekhez igazíthatóak. 

Milyen kedvezmények járnak a szenior turistáknak?

Ha nem kifejezetten szervezett nyugdíjas buszos utazásokról van szó, hanem egyszerű egynapos körutazásról, ebben az esetben is érdemes szétnézni az ajánlatok között, hiszen rengeteg nyugdíjas kedvezmény áll az idősebb korosztály rendelkezésére. Emellett sok utazási iroda bekapcsolódott a 2011/2012-es 55 év feletti turisták részére szervezett, a Spanyol Turisztikai Hivatal és Ciprus kormánya által támogatott programba, amely segítségével a szenior kirándulók fejenként 150 euró utazási kedvezményt kapnak. Ilyen módon kedvezőbb áron juthatnak el Spanyolországba, Ciprusra vagy akár Nápolyba is, de akár a Kanári-szigeteken is igénybe vehető ez a kedvezmény. 

Szervezett_buszos_utazasok_nyugdijasoknak2.jpeg

Ha inkább belföldön maradnál

Sokan inkább a hazai terepet részesítik előnyben, amely legalább annyi érdekességet és szépséget tartogat a kirándulóknak, mint a külföldi országok. Az ilyen körutazások nem csak, hogy olcsóbbak, de kevesebb utazással több látnivaló is beilleszthető a programba. Rengeteg érdekes helyszínre lehet így ellátogatni Magyarországon, olyan természeti kincseket és kulturális látnivalók fedezhetőek fel, amelyekről lehet még a kirándulók nem is hallottak azelőtt. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy rengeteg lehetőség áll a nyugdíjas utazni vágyók rendelkezésére, akár belföldön, akár külföldön, de egy biztos: a legszebb évek és legjobb élmények állnak előttük, ha ezeket az utazásokat választják!

Nyugdíjasok számára is fontos, hogy mindig kössenek megfelelő utasbiztosítást utazásuk előtt, hogy ne kelljen váratlan helyzetek során a pénzügyek miatt aggódniuk!

Következő cikkünk: A last minute utazásokról bővebben