Thaiföld legszebb természeti képződményei

Thaiföld Délkelet-Ázsiában, az Indokínai-félszigeten helyezkedik el. Keletről Laosz és Kambodzsa, délről Malajzia és a Thai (Sziámi)-öböl, nyugatról az Andamán-tenger és Mianmar határolja. A gyönyörű ország a világ egyik fő turisztikai célpontja, hírnevét elsősorban gazdag kultúrájának és a mai napig élő évezredes hagyományainak köszönheti. Emellett a területén megtalálható természeti képződmények is egyedülállóak. Csodálatos trópusi szigetek, zöldellő pálmafák, vadregényes sziklarengetegek, barlangok, vízesések… Fedezd fel Thaiföld legszebb természeti értékeit!

Thaiföld legszebb természeti képződményei.jpeg

Thaiföld remek lehetőséget kínál mindazoknak, akik kalandra vágynak, az aktív pihenést preferálják, valamint különleges természeti csodákban szeretnének gyönyörködni. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kivételes helyszínt, melyeket érdemes meglátogatni, ha Thaiföldön járunk! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Railay-félsziget

A festői hegyek által körülvett és csak kis hajóval elérhető Railay-félsziget az egyik legnagyobb és legnépszerűbb sziklamászó célpont Délkelet-Ázsiában. A türkizkék vízből kiemelkedő mészkősziklák felejthetetlen látványt nyújtanak, melyet gyakran a thaiföldi képeslapokon is láthatunk. A fürdőzés szerelmesei fehér homokos strandokat és kicsi, rejtett öblöket fedezhetnek fel a térségben.

Khao Sok Nemzeti Park

Az álomszép, 739 négyzetkilométeres természetvédelmi terület Thaiföld déli részén található. A park híres az úszó bungalókról és a festői taváról. Kis szerencsével és időzítéssel még egy rendkívül ritka virágot is láthatunk, a rafflesia-t, amely érdekessége, hogy a legnehezebb virág a világon. A vidéken gyönyörű esőerdős tájakat és vízeséseket csodálhatunk meg. Lehetőség van folyami kenuzásra és dzsungeltúrákra is a parkban. Egyedülálló növényzet és állatvilág otthona a térség.

Karon Beach, Phuket szigete

Az egzotikus Karon Beach egy nyüzsgő, családbarát üdülőterület az Andamán-tenger hosszan elnyúló homokos tengerpartján. A domboldalban húzódó, dzsungel övezte túraösvények a Karon kilátóponthoz vezetnek, amely naplementekor nyújtja a legszebb panorámát. Puha fehérhomok, kristálytiszta tengervíz, napsütötte klíma – ez vár minden utazót, aki Phuket szigetén szeretne nyaralni és kipihenni a mindennapok fáradalmait.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Izrael legszebb természeti képződményei