Top 3 legromantikusabb helyszín Európában 2023

Az utazás és a romantika kéz a kézben járnak, és Európa számos olyan helyet kínál, amelyek tökéletesek egy romantikus kiruccanáshoz. Azonban az ismert és népszerű turistacélpontokon túl is vannak olyan kevésbé ismert helyek, amelyek ugyanolyan romantikusak és varázslatosak, és lehet, hogy éppen ezek lesznek azok a helyek, ahol megtaláljuk a legtöbb romantikát. Váljunk turistából utazóvá, és fedezzük fel azokat a helyeket, amelyekre talán sosem gondoltunk volna, de nagyszerű meglepetésként szolgálnak majd és hosszú ideig emlékezetesek maradnak számunkra.

Europai-romantikus-helyszinek-(1).jpeg

Colmar, Franciaország

Elzász vidékének szíve ez a kis színes város. Európa legszebb városának is tartják, ami talán nem is túlzás. Elég ránézni az élénk, hangulatos házaira, vagy rágondolni a La Petite Venise, azaz a “kis Velence” nevezetű városrészre, és megértjük. Nem is beszélve  a különleges fényjátékáról, amely sötétedés után minden péntek és szombat este látható, valamint ünnepnapokon.

Positano, Olaszország

Az Amalfi tengerparton a sziklaoldalra épült olasz város magasan kitűnik a romantikus helyszínek közül. A pazar majolikával díszített épületekből a kilátás a tengerpartra pedig mesebeli a javából. Ha a városban járunk, mindenképp érdemes elmenni egy sétára és felfedezni a környéket, valamint lemenni a tengerpartra. A várost láthattuk már többek között a Napsütötte Toszkana című film jeleneteiben is.

Hallstatt, Ausztria

Az osztrák Hallstatt egy lélegzetelállítóan szép város, melyet a Hallstadt-tó még meghittebbé varázsol. A Dachstein Salzkammergut régióban elhelyezkedő falu az UNESCO Világörökség része – nem hiába.Az óvárosban rengeteg sólelőhely található, mely segítségével fenn tudott maradni. A központban mindenképp érdemes egy sétát tenni, bármilyen cél nélkül, és felfedezni az eldugott helyeket. Lehetőség van dirndlit bérelni (hagyományos osztrák népviselet), és akár abban elindulni a város felfedezésre, hogy teljes élményt kapjunk.

Ha párunkkal szeretnénk utazni 2023-ban, érdemes ellátogatni ezekbe a városokba, hiszen mindhárom olyan varázslatos élményt nyújt, melyre biztosan évekig emlékezni fogunk.

Mielőtt azonban belevágnál a romantikus kiruccanásba, ne feledkezz el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a felhőtlen romantikázás érdekében!

Következő cikkünk:
Ha Dél-Koreába utazol, ezeket semmiképp se hagyd ki