Top 5 legszebb olasz tengerpart

Olaszország az egyik legnépszerűbb üdülési célpont az európai turisták körében. Nem véletlen, hiszen az ország gyönyörű strandokkal, különleges hegyvidéki tájakkal, gazdag történelemmel, színes kultúrával, fényűző városokkal és persze nagyszerű nemzeti konyhával rendelkezik.

A képen természet, víz, égbolt, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi mindennel kecsegtet számunkra a napsütötte Itália. Cikkünkben összegyűjtöttük a legszebb 5 olaszországi tengerpart listáját, melyekben biztosan nem csalódhatunk. Lássuk, hogy melyek is azok!

  1. Spiaggia dei Coniglio, Lampedusa

Spiaggia del Coniglio sokak szerint Európa és a világ legjobb strandja, kétségtelen, hogy a helyszín az egyik legnépszerűbb olasz tengerpart. A vízparton karibi színek, puha, fehér homok és kristálytiszta, teljesen átlátszó tengervíz vár. Kell ennél több? 

  1. Spiaggia La Pelosa, Stintino, Szardínia

La Pelosa a közvélemény szerint Szardínia szigetének egyik legszebb strandja. Az a hír járja, hogy olyan gyönyörű itt a víz, mint Olaszországban sehol máshol. Az átlátszó, türkizkék hullámoknak, valamint a fehér homoknak köszönhetően inkább trópusi strandra emlékeztet.

  1. Cala Mariolu, Orosei, Szardínia

A szardíniai Orosei-öbölben található Cala Mariolu strand türkizkék tengervízzel, vadregényes dűnékkel és finom szemcsés, fehér homokkal rendelkezik. A vízpartot sziklák védik a tűző naptól, csak reggel és kora délután süt ide, a többi napszakban árnyékos. A strandot kizárólag csónakkal lehet megközelíteni.

  1. Baia del Silenzio, Sestri Levante

A finom homokos, türkizkék vizű strand egy bájos öbölben, a Ligúr tengerparton, Genova közelében helyezkedik el. Sestri Levante híres arról, hogy minden évben itt adják át a Hans Christian Andersenről elnevezett Andersen - díjat a legjobb gyerek– és ifjúsági könyvért. Május végén, a három napos rendezvény alatt a strandok, utcák tele vannak bohócokkal, artistákkal, utcai művészekkel.

  1. Spiaggia di Tuerredda, Teulada, Cagliari, Szardínia

A szardíniai Spiaggia di Tuerredda gyönyörű, finom homokos strandot narancsfaligeteken keresztül érhetjük el. A strand elsősorban gyerekbarát szolgáltatásai miatt a gyerekes családok körében a leginkább népszerű.
 

Forrás: https://www.hetedhetorszag.hu/hirek/2016-02-28/a-10-legszebb-olasz-strand 

Kössük meg bátran utasbiztosításunkat, pakoljuk be a bőröndünket és már indulhatunk is a legszebb olasz tengerpartok felfedezésére!

Következő cikkünk:
Törökország legszebb tengerpartjai