Törökország legszebb üdülővárosai

Ha olyan tengerparti nyaralásra készültök, ahol minden a pihenésről szól, akkor a Török Riviéra tökéletes választás számotokra. A csodaszép tengerpartok, a meleg levegő, a különleges ételek, és a vendégszerető török emberek biztosan felejthetetlenné teszik majd az utatokat. Összegyűjtöttük Törökország legszebb üdülővárosait!

Antalya

A török riviéra fővárosaként emlegetett Antalya népszerű desztináció a magyar turisták körében. A város repülőterére gyakran indulnak járatok Budapestről, így a megközelítés egyszerű, az út pedig rövidebb, mint más török üdülőhelyekre. A kulturális érdekességekkel büszkélkedő Antalya óvárosa szűk utcáival és városfalaival történelmi utazásra invitálja a látogatókat. A hagyományos török épületei mellett tengerpartja is gyönyörű, kikötője pedig forgalmas. 

Side

Az ókori kikötőváros rendkívült kedvelt úticél a magyar családok körében. Homokos partja és gyerekbarát szállodái önfeledt kikapcsolódást nyújtanak a család minden tagja számára. A hotelekben található csúszdák, játszóterek, vidámparkok és az egész napos animáció mellett a legkisebbek biztosan nem fognak unatkozni.

Alanya

Alanya, az ország legrégibb és egyik leglátogatottabb történelmi központja hatalmas népszerűségnek örvendő üdülőparadicsom. A város modern szállodái, szuper éttermei és hangulatos bárjai turisták sokaságát vonzzák évről évre. Mindemellett látnivalókból sem lesz hiány, ha Alanyába utaztok: a híres Vörös torony és az Szulejmán mecsetként emlegetett Alanyai vár a forróság ellenére is hemzseg a turistáktól.

Bodrum

A török sorozatokból sokak számára ismert Bodrum meseszép kikötőváros. Homokos partja és gyönyörű strandjai mellett számos nevezetesség várja az érdeklődőket.  A középkori Bodrumi vár a legnépszerűbb látnivaló a térségben, de érdemes ellátogatni a Vízalatti Régészeti Múzeumba, valamint az Amfiteátrumba, ami az ókor egyik legrégebbi kőszínháza.

Belek

Belek, a török riviéra luxus paradicsoma az önfeledt pihenésnek ad otthon. A térség ötcsillagos szállodai páratlan felszereltséggel rendelkeznek és kiváló ellátást biztosítanak. A nyugodt, csendes üdülőövezet homokos strandjaival és csodálatos természeti adottságaival hamar belopja magát a látogatók szívébe. 

Otthon, vagy távol az otthontól, váratlan helyzetek mindig adódhatnak. Bármelyik elbűvölő úticél mellett is döntötök, a biztonságotok az első! Indulás előtt ne feledjétek megkötni a megfelelő utasbiztosítást a felhőtlen kikapcsolódás érdekében!

Következő cikkünk: Kincsek a szomszédban: Szlovénia tájai