Új-Zéland legszebb természeti képződményei

Új-Zéland két nagyobb és számos kisebb szigetből álló ország a Csendes-óceán délnyugati részén. Földrajzilag a Föld legelszigeteltebb állama: még Ausztráliától is kb. 1500 km-re fekszik. A másik legközelebbi nagyobb szárazföld délen az Antarktisz. Az ország igazán gyönyörű és változatos tájakkal büszkélkedhet. Sűrű erdők, vadregényes hegységek, festői gleccserek, csodás tengerpartok mind megtalálhatóak területén.

A képen égbolt, fű, hegy, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

Érdekesség, hogy Új-Zélandon – mivel Földünk déli felén fekszik – az évszakok fordítva vannak, mint Európában, így Magyarországon is. A tél júniusban kezdődik, és egészen októberig eltart, ellenben az Északi-szigeten inkább júliusban kezdődik, de valamivel tovább is tart. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány új-zélandi helyszínt, melyet érdemes felfedezni, ha itt járunk. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Abel Tasman Nemzeti Park

A gyönyörű és hatalmas nemzeti park az ország déli szigetének északi csücskében található. Csónakkal vagy kisrepülőgéppel közelíthető meg a terület. A park elképesztő hegységeknek és élővilágnak ad otthont, különleges madarak lakják a területet, mint pingvinek, wekák és örvös galambok. Remek túraútvonalakon fedezhetjük fel ezt csodás vidéket.

Ferenc József Gleccser

A vadregényes Ferenc József-gleccser Új-Zéland Westland Nemzeti Parkjának 12 km hosszú, mérsékelt övi gleccsere. A Déli-Alpokból eredő jégár nyelve kevesebb mint 300 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. A természeti képződmény maori neve (Hinehukatere könnyei) a helybéliek szóbeli hagyományaiból eredeztethető: Hinehukatere egy régmúltban élő nő volt, aki szenvedélyes hegymászóként meggyőzte szerelmét, Wavét, hogy együtt menjenek a hegyekbe, Wave azonban útjuk során a mélybe zuhant. Hinehukatere párja elvesztése miatti bánatában sírásba kezdett – könnycseppeit az istenek megfagyasztották fájdalmának örök emlékéül; létrehozva ezzel a gleccsert.

Rotorua

Ez a kedves város egy igazi üdülőparadicsom, ugyanis elképesztő termális jelenségeknek ad otthont. A településen és környékén számos gejzír és meleg hőforrás található. Különleges gőzkitöréseket, melegvíz kilövelléseket fedezhetünk fel a területen.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: A Fülöp-szigetek legszebb természeti képződményei