Utasbiztosítás gyereknek

Egy családi utazás során az utasbiztosítás gyereknek való megkötése a szülő felelőssége. Erre szükség lehet egy síelésen, de egy tengerparti nyaraláson is, elvégre több veszélyhelyzet adódhat az utazás, valamint a külföldön tartózkodás során. A gyerekekre jellemző aktív életmód növeli a balesetek kockázatát, hiszen a szaladgálás, ugrálás, mászás közben az óvatosságra már nem mindig marad figyelmük. Különösen új helyen, új élmények szerzése során jellemző, hogy a nagy izgatottság mellett történnek kisebb-nagyobb balesetek, amely külföldön még nagyobb aggodalomra adhat okot, hiszen idegen országban felmerülhetnek nem várt költségek is. A balesetek mellett a gyerekeknél az is előfordulhat, hogy megbetegszenek nyaralás közben, hiszen nekik sokkal gyengébb az immunrendszerük és érzékenyebbek lehetnek bizonyos újdonságokra, mint például a helyi ételek vagy a csapvíz, de ne feledkezzünk el többek között a napszúrásról sem. 

Jó hír, hogy az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosításról szóló kormányrendeletnek köszönhetően a gyermekek alanyi jogon államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesülnek, ez azonban nem terjed ki mindenre. Például arra sem, ha egy sajnálatos esemény, baleset következtében olyan egészségkárosodást szenved a gyermek, amely két éven belül maradandó. Ezen kívül érdemes figyelembe vennünk azt is, hogy a megfelelő biztosítás megkötése esetén nem csak az apróbb sérülések, csonttörés esetén, de baleseti eredetű rokkantágra is kiterjednek, ennek sok további költségével együtt, legyen szó betegszállításról vagy segédeszközökről.
Bár az általános gyermek és ifjúsági balesetbiztosítás minden 3 és 18 év közötti gyerekre érvényes, sok szülő nem tud róla. Annak ellenére, hogy nem biztosít mindenre, ettől függetlenül érdemes tudnia róla mindenkinek, hiszen egy államilag finanszírozott biztosításról van szó, amely mellett további kiegészítő gyerek utasbiztosítás választása után sokkal nyugodtabbak lehetünk utazásunk során.
 

 

Érdemes mellé piaci alapú biztosítást kötni, amely kiegészítő szolgáltatásokat tartalmaz. A dupla biztosítás természetesen dupla védelmet jelent: baj esetén az állam által kijelölt és a magánúton felkeresett biztosító is fizet. Ne felejtsük el, hogy a balesetbiztosítás költsége csupán töredéke egy külföldi betegellátás költségeinek, így mindenképpen jobban járunk, ha bebiztosítjuk családunk legkisebb tagjait is, ezen nem érdemes spórolnunk. Amikor az egész családra kötünk biztosítást, jelentős akciókkal szembesülhetünk: nem ritka, hogy a gyermek díját 50, szélsőséges esetben 100 százalékos kedvezménnyel kínálják a szolgáltatók, ezért érdemes körültekintően tájékozódni és mindig rákérdezni a kedvezményekre utasbiztosítás megkötése előtt. 

A képen égbolt, kültéri, szállítás látható

Automatikusan generált leírás

Érdemes kihasználni azt is, ha nagy családdal vagy csoportosan utazunk, hiszen a családi -és csoportos utasbiztosítások megkötésekor a gyerekek biztosítása több, mint valószínű, hogy elenyésző összegből vagy akár ingyen is megoldható. Ahhoz, hogy a legjobb megoldást sikerüljön kiválasztani, ajánlott segítségül hívni az online összehasonlító portálokat, amelyek személyre szabott vizsgálat alapján rendezik sorba ár-érték arány alapján a lehetőségeket, így sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz majd a döntés és mi is megnyugodhatunk, hogy a számunkra legmegfelelőbb biztosítás véd minket majd nyaralásunk során.


Nem mindenképpen a legolcsóbb ajánlatokat kell keresni, hanem azt, ami a leginkább megfelel az igényeinknek, és a legteljesebb szolgáltatási csomagot kínálja az utazás idejére. Érdemes szót ejteni arról is, hogy ha a gyerek nem velünk, hanem például oktatási intézmény szervezésében indul útnak és csoportos gyermek- vagy tanulóbiztosítás védi, az ezen kívül általunk megkötött biztosítás összegét is felvehetjük mellette baleset esetén. Tehát mindenképpen érdemes gyermekre utasbiztosítást kötnünk, még akkor is, ha már alapból valamilyen biztosítás. 

A kicsik még kevésbé tudnak vigyázni magukra, éppen ezért az esetükben nagyobb kockázattal jár egy ismeretlen ország felfedezése, mert nem csak ő figyelmük, de a szülőké is gyakrabban elkalandozhat ilyenkor. Ezért mindenki nyugalma és biztonsága érdekében mindenféleképpen érdemes megkötni az utasbiztosítást gyerekek számára is, természetesen amellett, hogy a szokásosnál jobban rajtuk tartjuk a szemünket és vigyázunk rájuk. A legjobb konstrukciók ilyenkor nem csupán a gyermeket támogatják, de például egy kórházi tartózkodás esetén fizetik a szülő költségeit, illetve állják a soron kívüli hazautazást az egész családnak, ez pedig óriási segítség lehet ebben a helyzetben és egy komoly terhet vesz le a vállukról ez a fajta támogatás. 
Nézd meg a gyerek utasbiztosításunk által kínált lehetőségeket!

Következő cikkünk:
Időzónák