Utazás repülővel

Repülés előtt számos dolgot figyelembe kell venni és ennek megfelelően felkészülni az utazásra. Fontos tisztában lenni azzal, hogy mit vihetünk magunkkal, illetve mit és hogyan vihetünk fel a repülőgépre. Például a tűzveszélyes anyagok, mint a gázgyújtó vagy a tűzijáték tiltottak mind a kézi, mind a feladott poggyászban.
 

utazas-repulovel-(1).jpeg


Továbbá folyadékot sem olyan egyszerű szállítani, kézipoggyászban maximum tíz darab száz milliliternél nem nagyobb flakont szállíthatunk, melyek együttesen beleférnek egy 1 literes táskába. Emellett indulás előtt tájékozódjunk az adott légitársaság poggyász szabályzatáról, minden légitársaságnak megvan a saját méret szabályzata erre vonatkozólag. Aztán jó, ha időben kimegyünk a reptérre, mert indulás előtt még át kell mennünk egy ellenőrzésen, melyet gyorsíthatunk, ha tisztában vagyunk annak menetével.

Ügyeljünk a ruházatunkra, jó, ha kényelmesen öltözünk, főként, ha hosszabb útra megyünk, és jó, ha van nálunk még a legnagyobb melegben is egy pulóver és egy zokni nehogy megfázzunk a légkondicionáló adta hűvösben. Illetve bátran vigyünk egy szendvicset, vagy valami rágcsálnivalót és olvasnivalót magunkkal az útra. Indulás előtt tájékozódjunk az adott ország vám szabályzatáról, bár Európán belül ezek többnyire egységesek, de azért nem árt tisztában lenni velük.

A repülés megkezdése előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Gondolkodj előre utazás előtt!