Vadon élő állatok testközelből, avagy a legjobb szafari túrák

Téged is izgat a szafari túrák hangulata? Nem csoda! A vadon élő állatok meglesése a természetes élőhelyükön, akiket az átlagember csak állatkertben láthat, igazán lenyűgöző és rendhagyó kaland lehet. Ha keresed a tökéletes szafari élményt, ezeken a helyeken biztosan megtalálod! 

Egy afrikai szafari igazán bakancslistás, nem mindennapi élmény. Ha keresed a veszélyes és különleges kalandokat, szeretsz a komfortzónádon kívül mozogni, akkor egy ilyen helyszínen biztosan jól fogod érezni magad. Ragadd meg a távcsövet és lesd meg közelebbről a legnagyobb vadakat!

A képen égbolt, fű, kültéri, mező látható

Automatikusan generált leírás

Szafari túra Tanzániában

Tanzánia telis-tele van lenyűgöző tájakkal, sokakat pedig egyenesen a szafari túrák vonzanak ebbe a csodálatos országba. A hatalmas, vadon élő állatokkal teli nemzeti parkok ugyanis tökéletes helyszínként szolgálnak egy igazi afrikai szafari programhoz. A Lake Manyara Nemzeti Park, a Serengeti Nemzeti Park és az Arusha Nemzeti Park a szafari túrák első számú célpontja, ahol a legszínesebb állatvilág képe tárul elénk az antilopok, oroszlánok, zebrák, elefántok, vízilovak, orrszarvúk és zsiráfok kíséretében. A vadon látképét már csak a Kilimandzsáró messze magasodó csúcsai teszik még különlegesebbé. 

Kenya, a „szafari hazája”

Kenya egy igazán sokszínű ország: homokos tengerpartok, modern nagyvárosok, magas hegyek, hatalmas ültetvények, történelmi építmények, végtelen síkságok, lenyűgöző állatvilág és megannyi kalandot rejtő táj, ami az országot jellemzi. Kenyát a szafari hazájának is nevezik, nem véletlen, hiszen nyáron, az állatok vándorlása idején milliónyi vad kel útjára a leghíresebb nemzeti parkokban és rezervátumokban. A Masai Mara Vadrezervátum az egyik leghíresebb szafari terep, de a Aberdares Nemzeti Park, a Nakuru-tó Nemzeti Park és a Samburu Rezervátum is izgalmas élményeket tartogat. Egy kalandokkal teli szafari túra után megéri felfedezni az ország lélegzetelállító strandjait és szigeteit, valamint megcsodálni Kenya legmagasabb hegyét, a Mount Kenyat. 

Bármelyik lélegzetelállító helyszínt is választod úti célul, gondolj biztonságodra! Indulás előtt ne feledkezz meg a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a gondtalan kikapcsolódás és a zavartalan kalandok érdekében!

Következő cikünk: Utazás biztonságban, várandósan is