Vízalatti vízesés Mauritius szigetén

A napsütötte Mauritius egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban. Az egyedülálló szépségű helyszín egy igazán különleges természeti jelenségnek ad otthont, egy vízalatti vízesésnek. A „vízalatti vízesés” titka a homok és iszap lerakódásának furcsa elhelyezkedéséből adódik. A sziget déli partja mentén található nevezetesség ránézésre olyan, mintha tényleg a tengerfenék felé csobogna a víz. Sajnos el kell, hogy keserítsünk mindenkit, ugyanis ez csupán egy optikai csalódás. A jelenség valójában csak homok, amit az óceán sodor el a partról, majd a súlyánál fogva elsüllyed a mélybe.

A képen hegy, természet, kültéri, hullám látható

Automatikusan generált leírás

A Morne-hegyet, amely otthont ad az említett természeti jelenségnek, növény- és állatvilágával, valamint említett természeti illúziójával együtt 2008-ban beválasztották az UNESCO világörökségei közé. A Morne-hegy 556 méteres tengerszint feletti magasságával tornyosul a térség fölé. A 18. és 19. században szökött fegyencek és rabszolgák használták búvóhelyül a hegyet és a környékét, mivel nagyon nehezen lehetett megközelíteni. Ma azonban már a szabadság jelképeként gondolnak rá.

Mauritius szigete Madagaszkártól 900 km-re keletre található az Indiai-óceánban. Két nagyobb és több apró szigetből áll, melyek összterülete mindössze 2 046 négyzetkilométer. A fővárosa és legnagyobb városa, Port Louis Mauritiuson, a fő szigeten található, ahol a lakosság nagy része koncentrálódik. Mauritius, Rodriguez, a Franciaországhoz tartozó Réunion és egy sor kisebb sziget Mascarenhas-szigetcsoport néven ismert. Rodriguez Afrika legkeletibb pontja. A szigetnek nem voltak őslakosai, így a 10. században arab hajósok, majd az 1500-as években a portugálok fedezték fel. Később francia, holland és brit gyarmat is volt. 1968-ban a francia származású lakosság fellázadt és végül a harcok lezárultával kivívták függetlenségüket. Mauritius jelentős és népszerű turisztikai célpont, az idegenforgalmi szektor a gazdaság egyik fő pillére. A szigetország trópusi éghajlatot élvez, tiszta, meleg tengervízzel, strandokkal, trópusi faunával és növényvilággal, többnemzetiségű és kultúrájú lakossággal.

A világ csodálatos természeti képződményei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Utazásra fel!

Következő cikkünk: A Vörös Lótusz-tenger, Thaiföld

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']